Blog

arrow_back arrow_forward

1 – Rychlejší plnění klientových přání 

Papyrus G5 je vysokorychlostní tiskárna s tiskovou šíří téměř 2 metry, která dokáže tisknout rychlostí  až 100 m2/hod. Za hodinu tak zvládneme vytisknout až 8 billboardů v nižší kvalitě tisku a až 100 A1 formátů ve vysoké kvalitě tisku. Pravda, ve svém arzenálu jsme měli podobně rychlé stroje už dříve, tisk na nich byl ale o poznání dražší, v případě solventního tisku pak s nižší kvalitou. 

Kromě samotné rychlosti tisku je svižnější i příprava na něj, takže jsme schopni nižší i vyšší počty připravit a vytisknout do druhého dne. To je například u ofsetového tisku jen těžko dosažitelné. 

2 – Skvělá kvalita velkých formátů i z půlmetrové vzdálenosti 

Náš nový stroj je opatřený nejnovějšími tiskovými hlavami RICOH GEN5, které zaručují rozlišení tisku až 2 400 DPI s velikostí kapičky 7 pikolitrů. Co to znamená v řeči obyčejných smrtelníků? Že rozlišení tisku je opravdu vysoké a dokáže konkurovat ofsetovému tisku.  

Barevnost i ostrost, zkrátka celková kvalita je nesrovnatelná s tiskem solventní technologií, kterou jsme dosud používali například na tisk billboardových plakátů. Při vytištění na Papyrusu G5 mizí veškeré tiskové nedostatky, které byly dosud při kratší pohledové vzdálenosti než 3 metry patrné. Rozlišení 600 DPI je tak vysoké, že se na plakát nebo i billboard můžeme dívat klidně i z půl metru a pořád jej vidíme kvalitně. 

 

3 – V ofsetové kvalitě a za lepší cenu 

Jelikož o peníze jde vždy až na prvním místě, nemůžeme opomenout jednu z nejzásadnějších výhod této tiskárny – totiž že díky své rychlosti umožňuje vysokou kapacitu produkce za velmi nízké ceny. Ať už se tedy jedná o pár výtisků nebo stovky kusů plakátů různých formátů včetně A0 a větších, zvládneme je připravit za rozumnou cenu. 

Samotná tiskárna je navíc energeticky méně náročná než dosavadní tiskárna, kterou jsme tiskli na billboardový papír, což opět snižuje cenu celého procesu tisku. 

Říkáme tedy, že díky Papyrusu G5 dokážeme tisknou téměř v ofsetové kvalitě, ale rychleji a za příznivější ceny? Ano, přesně tak!  

 

4 – Myslí na zdraví vás i přírody 

Netvrdíme, že by ho Greta Thunbergová nazvala budoucí spásou lidstva. Nesporným faktem ale je, že Papyrus G5 vládne ekologicky nezávadnou technologií, která splňuje přísné požadavky na udržitelnou komunikaci bez škodlivé zátěže životního prostředí, a to nejen svojí nízkou energetickou náročností, respektive lehkostí.  

Tato mašina tiskne tzv. pigmentovými inkousty, které jsou vodou ředitelné, a tedy vstřícné k přírodě, a ze kterých se průběžně nevypařují žádné těkavé organické látky (VOC). Tisky z Papyrusu G5 jsou tak vhodné i do interiéru, jelikož nezatěžují lidský organismus a jsou navíc zcela bez zápachu. 

 

5 – Tisky, které jsou nezničitelné. Teda skoro. 

Tato tiskárna je vhodná i pro tisk do vnitřních prostorů, ale především v exteriérech plně doceníme její další velké plus. Díky použité technologii, kdy jsou barvy pevně zafixované v papíru, a nejen na jeho povrchu, vykazují tiskoviny vysokou odolnost vůči všem okolním vlivům, kterým jsou vystaveny. 

Je tedy jedno, jestli venku prší, fouká nebo se víří prach. Barvy se, na rozdíl od ofsetového tisku, nevymývají, nedochází k mechanickému obrušování pevného povrchu a díky vysoké UV odolnosti tisky neztrácí nic ze své krásy ani při dlouhodobém vystavení slunečním paprskům. 

Bonus – Zatraceně fotogenický stroj 

Tak co? Zamilovali jste si už Papyrus G5 stejně jako my? Pokud náhodou ne, navnadíme vás nejen slovy, ale i obrazem. Náš nový stroj je totiž mimo jiné opravdu krásný a my jsme pyšní, že na něm můžeme den co den plnit vaše přání.

 

Poslat poptávku Další článek