Blog

arrow_back arrow_forward

Expert na potisk bavlny 

Teleios je nejoblíbenější tiskárnou pro soft signage, tedy grafický potisk měkkých materiálů. Jeho doménou je potisk bavlny, ale bez problémů si poradí i s tenkými polyesterovými tkaninami, které se často využívají pro reklamní účely. 

Zatímco značka  d.gen sbírá zkušenosti na trhu už 20 let, tiskárna Teleios Hexa je žhavou novinkou, která nám otevírá dveře k velmi kvalitnímu tisku, pro který jsme dosud museli využívat latexový stroj, případně se obracet na partnery vlastnící technologii pro sublimační tisk. 

 

Bez zbytečného kalandrování 

Hlavní výhodou „Hexy“ je přítomnost in-line fixační jednotky, která nahrazuje kalandrování, při kterém se lisem za vysokých teplot a tlaku zažehluje inkoust do látky. Potřeba není ani transferový papír, který je například u sublimačních technologií nezbytnou součástí. 

S Hexou tak odpadají vedlejší výdaje a především nutnost ovládat další technologii a mít patřičné know-how, jak kalandr správně používat. Ve srovnání s kalandrováním a tradičními pecemi je Hexa navíc méně energeticky náročná. 

100% průtisk a vysoká odolnost 

Oproti latexovému tisku, při které tisk zůstává jen na povrchu a je tedy snazší ho mechanicky poškodit, má Hexa velkou výhodou v tom, že pigmentové inkousty pronikají přímo do látky. Tisk je tak zafixovaný ve vláknech skrz celou látku, díky čemuž je mnohem odolnější vůči poškození a je zajištěný dokonalý oboustranný potisk. 

100% průtisk se hodí především při tisku na tenké polyestery jako vlajkovina či praporovina, kde je žádoucí, aby byla grafika stejně kvalitní z obou stran. Při sublimačním tisku se přitom docílí maximálně 80% průtisku, u latexového jen 60%. Rozdíl je tedy obrovský. 

S Hexou také odpadají veškeré problémy s obšíváním rohů, tunýlků pro navléknutí na žerď a podobně. Jelikož na látce nezůstává žádná vrstva inkoustu zbytečně navíc, nevznikají žádné vrásky nebo sklady. 

Žádný odstín nás nezaskočí 

Název „Hexa“, neboli starořecky „šest“, nebyl zvolen náhodně. 4 základní CMYK barvy jsou totiž doplněné ještě o cihlově červený a zelený inkoust, díky čemuž máme možnost dosahovat i na látkách velkého barevného rozsahu. 

I v jiných tiskových technologiích se většinou používá přímá oranžová barva, protože smícháním magenty a žluté je výsledný odstín často hodně do hněda. Takto naopak můžeme docílit krásně živých červených a oranžových odstínů. Druhý doplňkový inkoust plní podobnou funkci, jen v zeleném spektru. Barvy se navíc díky užité technologii nevymývají a zůstávají stálé. 

Tiskárna vlídná k člověku i přírodě 

Jak už to u tiskáren z dílny d.gen bývá, i Teleios Hexa si zakládá na vstřícném přístupu ke svému okolí. Vládne ekologicky nezávadnou technologií, která splňuje přísné požadavky na udržitelnou komunikaci bez škodlivé zátěže životního prostředí. 

Pigmentové inkousty, kterými Hexa tiskne, jsou vodou ředitelné, a tedy vstřícné k přírodě, a průběžně se z nich nevypařují žádné těkavé organické látky (VOC). Její tisky jsou tak vhodné i do interiéru, jelikož nezatěžují lidský organismus a jsou navíc zcela bez zápachu. 

Koho všeho naší Hexou uspokojíme? 

Tisk Hexou na bavlnu vydrží až 60 pracích cyklů, což z ní dělá horkého adepta na potisk látek v oděvnictví či módním průmyslu, kde lze vytvářet personalizované tisky pro modely. 

Své uplatnění nachází samozřejmě v reklamě, ale také interiérovém designu pro potisk textilních tapet, závěsů, ubrusů, záclon, dek či potahů pro čalounění. Zájem by mohli mít také restauratéři, kteří by pomocí této technologie mohli vytvářet zajímavé textilní tapety do historických interiérů na zámky a podobně. 

Klienty již máme po celé republice i v divadelním odvětví. Tiskneme kostýmy, látkové dekorace na kulisy a další propriety pro stavbu divadelní scény.  

Možností využití Hexy je zkrátka nespočet. 

Poslat poptávku Další článek